ÅRSKRÖNIKA 2021

by | Dec 23, 2021 | Rapport

Årskrönika 2021

Det har blivit lite av en tradition här på Tribau att skriva en årskrönika i slutet av året. Där vi reflekterar över det förgångna året och blickar framåt. Jag tror de flesta gillar tradition eftersom det är något konstant i våra förändrande liv. Detta år måste vår tradition dock förändras; Axel Ekberg vår verksamhetsansvarig, har ej möjligheten att skriva denna krönika. Vilket medför att jag (Julius) skriver denna krönika i stället; förhoppningsvis gör jag den rättvisa.

För min del började året med en förhoppningsfull stämning; det pratades om vaccin mot Covid-19 och vi fick färre restriktioner i juni där krogar och uteställen fick ha öppet till 22:30, i stället för att stänga 20:00. En månad senare; i juli slopades samtliga restriktioner som reglerar öppettider, vilket ledde till att synen på framtiden naturligt blev mer positiv. Nya smittfall hade fallit markant sedan maj månad.

Idag verkar det dock finnas en uppåtgående trend igen. För vår del har vi ställt in julbordet, vilket såklart är tråkigt; det finns dock fortfarande ett ansvar på samtliga att stanna upp och tänka på att vi snart har levt med pandemin i två år är lite ofattbart.

Nu tycker jag dock vi har pratat klart om pandemin; som Axel skrev i förra årskrönikan känns det som att alla nyheter man ser idag har någon form av koppling till Covid-19.

För mig har detta år varit; utvecklande, givande, full fart och slutgiltigt roligt. Under året har jag fått utveckla min personliga förmåga i flera grenar. Från att åka runt i landet och göra status- och underhållsbesiktningar till att agera som upphandlingsstöd.

Jag startade min anställning på Tribau i december förra året, efter att ha gjort min praktik under tre månader. Sammanfattningsvis har jag varit på Tribau i ett år och tre månader. För min del har detta varit den bästa vägen jag kunde ha valt, för att utveckla mina kunskaper. Det har verkligen varit en resa. Att nu sitta här och reflektera övertiden som gått ger mig en känsla av tillfredsställelse. Jag är glad över att jag, Magnus och Axel har klarat året som vi har gjort. Det har inte alltid varit enkelt, men tillsammans har vi hittat en lösning.

Magnus del

Även jag, Magnus, flikar in med några ord såhär innan julen tågar in och vi stänger böckerna för det här året.

Jag har nu varit på Tribau i strax över två år. Samtidigt som det känns som att det var igår jag gjorde min första dag, känns det även som att vi har gjort en otrolig resa under den här tiden. Tribau har haft en mängd spännande uppdrag vilket lett både till starkare relationer med kunder men även en positiv personlig utveckling. Jag skulle våga påstå att det är få förunnat i vår bransch att få se så många olika typer av fastigheter och organisationer under ett år som vi får.

Det är inte allt med resan som har varit roligt dock. Att inte ha Axel -som jag jobbat nära med de senaste fem åren aktiv i bolaget känns ledsamt. Som tur är fick vi i slutet av förra året förstärkning av Julius, som utöver prosa även bidrar med mycket energi och kreativitet till bolaget och jag är övertygad om att vi, tillsammans, kommer att göra ett starkt kommande år.

Avslutningsvis vill jag bara rikta några ord till våra kunder, med vilka vi har ett fortsatt gott samarbete, och som jag ser fram emot att fortsätta utvecklas med nästa år. Det är och förblir mitt nöje.

God Jul och Gott Nytt År!

Sammanfattning Tribau

För att prata lite mer om Tribau, så har vi som sagt haft ett år med ett flertal olika uppdrag. I början av året fortsatte vi med den fortgående teknikinventeringen på Gamla Karolinska i Solna. Uppdraget var något Tribau hade arbetat med i två år. Under våren så fortsatte teknikinventeringen, det var dock dags för slutspurten. Vilket involverade att gå upp på samtliga tak och inventera tekniken. Detta var något jag tillsammans med min kollega gjorde och jag måste bara nämna att det var en upplevelse. Under en månad så inventerade vi samtlig teknik som fanns och de bästa dagarna var såklart när solen tittade fram. Att vara så högt upp medför såklart alltid en risk; vi är dock utbildade, har takutrustning och följer samtliga rutiner och lagar som finns.

Vid midsommar och senare under våren agerade vi som upphandlingsstöd. Vi fick göra en objektbeskrivning på samtliga byggnader, inventera utemiljö och agera som generellt stöd i olika delar.

Senare under hösten så fortsatte vi med status- och underhållsbesiktningar som vi har privilegiet att göra varje år. Under detta år valde vi att lägga fler kontroller i hösten då vi hade en större beläggning under första halvåret. För att kunna utföra rapporterna har vi rest till ett flertal olika platser; Danmark, Kristianstad, Helsingborg, Mellerud och Åmål för att nämna några. Att få resa till olika delar av Sverige och uppleva landet vi bor i, är för mig en stor motivation till att arbeta som konsult.

Utöver det så har vi nu under senaste tiden genomfört kvalitetskontroller på driftorganisationer och markentreprenader. Vilket innebär att vi går igenom de avtal som har upprättats och för att sedan igenom skicket ute på plats.  De anmärkningar som hittas vid platsbesöket sammanställs sedan i en rapport till kund. Som tur var, hann vi gå igenom markentreprenaden innan kylan och speciellt snön kom. Vilket även gjorde att bilden av markentreprenaden var mer representabel då det ej fanns några andra faktorer.

Under året så har vi även genomfört mindre uppdrag. Ett exempel på detta är en underhållsplan vi nyligen gjorde till en BRF. Idag är det lagkrav att en BRF ska upprätta en underhållsplan; vilket är givande att vi kan hjälpa till med.

Som avslutning vill jag bara tacka alla kunder och underbara personer vi har mött detta år. Att vi har möjligheten att utföra dessa uppdrag är något som vi inte tar för givet. Vi försöker hela tiden utveckla och resonera med varandra om hur vi kan leverera en bättre produkt. Under 2022 så kommer det fortsätta på samma visa; framåt och uppåt!

Jag och Magnus har även sammanställt ett litet julrim för att välkomma det nya året.

Julrim
Vinterfrosten är här,
I fastigheterna vi värme begär.

Många fastigheter vi detta år förvaltat,
Sista månaden på året vi nu landat.

Vi önskar er en god jul & gott nytt år,
Mer om oss får ni läsa i nästa inlägg, när vi 2022 når.

Vid pennan, Julius Kaufeldt Lönn
Fastighetskonsult

Julbild Tribau - God jul!

Kontakta oss

5 + 15 =